bror på besök

Vi har varit ut i solen hela härliga dagen och lekt, rensat ogräs som aldrig verkar ta slut ( :) ) Mattias ringde och jag bad honom komma hit för at hälsa på, så det gjorde han. Jättetrevligt hade vi, så sällan som vi ses... Det bordevi göra oftere. En bror som han är det inte många som har. Vi åt pytt i panna med nedrört ägg, mums... Han hjälpte mig att få upp ogräset mellan plattorna, tack för hjälpen!:)
När Glenn kom hem körde vi honom hem och efter det hämtade vi ut rören vi beställde till 850n, stod ute och tvättade motorn och förberedde, för hann byta gjorde vi inte, det hann bli mörkt! Typiskt... Men vi ordnar det imorgon, upp tidigt, till Biltema och där efter Mekonomen.
Petra och Robban kommer förbi oss imorgon runt lunch med. Får se vad ja snor ihop!

Pratade med Charlotte på Magnolia idag, hon beställer en större storlek till på Tisdag, absolut senast Onsdag, sedan skickar hon in dom på gravering... Åh så mysigt åh.... Om det är någon som har varit fylld av värme idag så måste det nog vara jag. Man kan inte sluta le...

Glenn, älskade, älskade Glenn. All min kärlek i alla dagar.
Nu ska jag lägga mig, med min nallebjörn.


min älskling....


Igår blev det bara ett hål taget för fröken fräken. Helt hysterisk blev hon efter att hålet tagits. Stackarn... Haha, det var faktiskt rätt roligt. Jag fick ta med henne ut och äta glass för att lugna henne inför nästa hål, som aldrig blev av. Tjejen på salongen hjälpte mig men ingenting vi sa hjälpte. "MEN DET GJORDE JU OOOOOOOONT!??!" Ja, Julia, jag sa till dig att det skulle göra ont i en sekund, sedan känns det inte någonting. Det gör ju inte ont nu ellerhur? "JAG VILL INTE JAG VILL INTE JAG VILL INTE!! NEJ!!"
...nej jag kunde ju inte tvinga henne. Men hon har sagt att hon vill göra det en annan dag. Det är bra. Hon förstår att man inte kan gå runt med ett hål i alla fall :) Jag tog också ett hål, för att Julia skulle se hur det gick till. "Skrik inte nu mamma" säger hon innan hålet togs. Haha... Skruttis..


Vi tog bussen och mötte Glenn, sedan hämtade vi upp Emma i Stannum och åt middag hos oss.
Lite sena blev vi till Magnolia, men det gjorde inget... SNÖ samt D&G var där och visade upp nyheter. Jag blev ju aningen sugen på en klocka från dolce men det skulle jag aldrig köpa, drömma kan man ju. Testade en som ville stanna kvar på min handled, men jag fick snällt ta av den. "Den här ligger faktisk bara på 1900 kr"!
...jaha, bara det ja.
Jag bestämde mig för att våga någonting jag har funderat på och velat ska ske, varför skulle inte jag kunna göra det. Måste ju inte vara han...


När vi kommit hem och Julia lagt sig satte jag mig vid honom i soffan och frågade honom om han ville förlova sig med mig. "Jag vet inte vad jag ska säga... Det är klart att jag vill!"
Oh herregud! Ingen är varmare och lyckligare än jag i hela världen just nu...
Han gav mig 3 ord som satte mig i tårar - Jag älskar dig...

Idag får vi byta hans ring. Såklart att den var för liten... Lämna in dom för gravering samtidigt. Jag är helt salig. Jag var så himla nervös. Men han säger... Det är klart att jag vill.


julia och påsken



Vilken snäll påskhare som kom till oss i år!


julia ska kanske ta hål i öronen idag...



Jag frågade henne om hon ville ta hål i öronen idag, hon har sagt flera gånger innan att hon vill göra det, men det har inte funnits tid. Jag ska ringa och se ifall det finns tid idag, hoppas det :) Hon kommer bli så fin så fin... Undrar hur hon kommer reagera när hålen tas, det går nog bra!


god morgon!

Glenn sitter fast i bilköer på grund av en olycka ute i trafiken... Sen till jobbet, sen hem...? Hoppas inte det. Han ska köra mig, Angelica och Emma till butik Magnolia klockan 19.00 för det är mingelkväll, jaaa :) Har sett fram emot denna kvällen ett tag nu, men jag ska inte handla mer än något litet, sist vi var där blev det inte så, nu behöver jag ingenting, bara flukta lite på alla fina smycken. Det är 20% på hela sortimentet och 50% på utvalda smycken, dessutom får alla som kommer en goodie-bag att ta med sig hem! Emma kommer hit när hon har slutat jobbet, äter lite middag, sedan åker vi!


Besök butiken på Göteborgsvägen 84 Sävedalen eller webbshopen http://www.magnoliaoco.se/

Igår kom boxen till moppen som vi hade väntat på, men, den fungerar inte ändå, vi har beställt en annan del för att se om den fungerar på grund av det, men vi vet inte. Glenn säger att det inte bör vara något fel på den för allting ser ut och låter som det ska, men den vill inte komma igång. Jag som skulle lära mig köra moppe igår, haha.... Att jag inte kan det är ju skandal, men jag har aldrig kört moppe i hela mitt liv! Någon gång ska ju vara den första, när man är 22 år... Haha.

Jag har lite ågren över en stor spontanbeställning jag har gjort... Jag, Angelica och mamma Petra var på hemmaparty för Me&I - vår/sommarkollektionen härom dagen. Jag spårade ju ur med min beställningslapp, jag kom över kläder till Julia för så mycket som 1600:- nämligen, det var ju lite onödigt kan jag känna... Men hur fina var inte alla kläder då? Jo, men tre gånger så dyrt som på H&M med. Denna klänningen (som ser ut som en megat-shirt på bilden) blev jag tokig i:

 265:-
Det var visserligen inte så farligt, men jag hittade ju tydligen saker för några kronor till. Jag ska skicka tillbaka de mesta i alla fall, men denna klänningen ska behållas. Bestämt det redan. Visst :)


!!!!!!!!!!!!

JÄVLA TELEFON!!!! Den går inte att få igång efter att jag kopplade den till datorn, nu har den återställts och uppdateras så allting har försvunnit i hela telefonen och nu ska den startas om, men när den skulle göra det sist så gick det inte och det stod att sim-kortet var låst. NU GICK DET!!! Gud, jag blir galen.... Jävla telefonjävel


dålig uppdatering

Jag och Julia på väg till dagis imorse!



Jag kan ju inte ens skriva här via telefonen, lite irriterande... Varit lite dålig på att skriva de sista dagarna, det blir väl så ibland, jag har varit lite trött..... Det har väl egentligen inte hänt någonting särskilt, bortsett från att Freja är såld så nu har vi bara 6 valpar kvar! Hoppas att allting går som det ska, det tror jag nog.
Julia är på dagis och leker i det härliga vädret, jag sitter ute på tomten och solar, tänkte ta tag i ogräset som växer upp i gruset, skön avkopplingsgöra en dag som denna. Allt är tyst och jag hör bara fåglarna runt omkring, mer behagligt än såhär kan det nästan inte bli.
Jag ska skriva lite mer sedan när jag påtat klart. Hörs då! :)


ny telefon och pålurade tjänster.....

Igår var det påskfirande på Katthult så jag smyckade ut våran tjej. Jag led brist på kajalpenna då jag inte använder mig utav sådan... Improvisation fick det bli. DVDmmarkerpenna, blå... Haha gud! Glenn undrade varför jag inte tog en utav hennes svarta tuschpennor i stället. Nej det tänkte ju såklart inte jag på! Men hon blev härlig ändå!

Världens härligaste påskkärring!



Jag mötte senare upp Emma i stan för att köpa middagsmat och vägleda henne hem till oss. Hon stormstrivdes med mig ute på landet med alla hundar i en skön vårsol... Roligt att träffa henne när vi inte ses så ofta.
Glenn och Julia kom hem vid 16.00, då åt vi tacos, gott gott, det var länge sedan sist.
MIN TELEFON KOM IGÅR! Jag blev glad! Vi åkte till Shell för att hämta den, jag laddade den, skrev in alla kontakter och aktiverade SIM-kortet. Telefonen fungerar galant...
...men
...imorse tittade jag och Glenn på mitt abonnemangsavtal för att veta vad jag skriver på.
Tjejen som jag pratade med på 3 förklarade på mig att 3Trygg har de inte kvar utan de har någonting som heter 3Pott för 499:-/månad då jag ska få ringa för beloppet och gratis inom 3. Men jag kan lägga till tjänste som heter 3Vänner (Tele2), (Telenor), osv osv till andra operatörer för 0:-/min och fria sms. Vardera tjänst skulle kosta 69:-/månad. Men jag sa till henne att jag tror potten på 499:- räcker för mig än så länge, så kan vi se vad jag känner senare.
"Ja, det är bra. Börja lågt och arbeta dig uppåt, för tjänsterna går ju inte att plocka bort i efterhand!"
MEN TRO FAN ATT HON LAGT IN VARENDA TJÄNST EXTRA! SÅ NU KOMMER MITT ABONNEMANG ATT KOSTA MIG NÄSTAN 1000:-/MÅNAD OCH INNAN HAR JAG HAFT FASTPRIS FÖR 599:-/MÅNAD!!! JÄVLAR VAD IRRITERAD JAG BLIIIIIIIR!!! JÄVLA IDIOTFÖRSÄLJARE.......

Jag tar en titt på två söta barn och ler lite nu i stället.... Casper och Julia!





När klockan är 09.05 går våran buss till Gråbo centrum. Måste köpa hundmat! den tog slut igår fast jag var säker på att den skulle räcka... Tungt att bära för backarna upp sedan när vi ska tillbaka hem... Dagens träningspass... Eller, veckans kanske jag ska säga...


ett svar

varför, ja den frågan ställer jag mig med. varför, varför och åter igen - varför...
jag tror faktiskt inte att det finns något svar på det.
men jag vill finna svar i framtiden, få allting växa sig till det vackra
som jag vet väntar där. jag ser inget annat.
håller du min hand, släpper jag den aldrig åter...

 


härlig tisdagmorgon

Sitter och kopplar av med en kopp kaffe, Julia har inte vaknat ännu, tänkte väcka henne om en liten stund så hon får i sig lite frukost innan vi ska åka till dagis. Jag och Glenn gick upp 04.30 som vanligt eftersom han åker iväg tidigt till jobbet. Då ville Julia komma upp och lägga sig i våran säng men hon fick sova kvar i sitt rum annars hade hon inte kunnat sova när vi var uppe och donade. Då hade hon varit trött idag kan jag lova... Vi hämtar henne tillsammans i eftermiddag efter att Glenn slutar. Det ska bli lite spännande att åka med honom på jobbet ändå. Men det grämer mig lite att jag ser hur gott det kommer att bli ute idag, jag hade ju kunnat lapa sol hela dagen! (Det ska vara strålande hela veckan ändå...) Hoppas jag på i alla fall!

Nu ska jag steka falukorv till Glenns lunchmackor. Truckermacka... Jag tycker att det verkar jätteäckligt. Vi har inga ägg hemma så det får duga med korv på.

Jag mår illa, det gjorde jag igårkväll med. Svårt att somna. Hoppas att det släpper under dagen...


Förra veckan på lekplatsen


freja är veterinärbesiktigad ua!

Idag har jag och Julia varit ute hela dagen, det har ju varit helt underbart väder! Fått gjor massa på tomten. Nu är bara frågan om vi kan elda eller inte... det återstår att se.
Jag är helt slut känner jag, måste vara all sol jag har lapat in idag. Fräknar har jag fått dessutom!
Imorgon ska Julia till dagis. Så jag får gå upp 05.30 för att hinna dit i tid... Lite segt. Men skönt för henne. Sedan ska jag åka med Glenn på jobbet :) Det ska bli mysigt... Jag tror jag sätter punkt här för idag. Jag är alldeles för trött idag, skönt att lägga sig tidigt. Vakna utvilad, haaaa det goott!


Freja har det gott ute i solen idag!


söndagkväll

Underbart väder har det varit idag, vi har varit ute och fixat på tomten hela dagen. Det blev inget eldande idag, men vi kör nog på imorgon... Ska bara ringa till lerums kommun och fråga dom vad det är som gäller först. Våran granne hade tydligen gjort det för någon vecka sedan och hon hade fått till svar att här där vi bor är det tillåtet att elda obehandlat material. Så det är ju bara att tutta på!
Stängslet är flyttat fram till huset nu och vi har tagit bort en av grindarna, det ser hur bra ut som helst och mer plats till bilar och husvagnar blir det. Och mer plats till annat bråte som Glenn samlar på sig  :)
Jag har krattat löv och kvisar. Dessutom har jag använt en annan grannes motorsåg, det var väldigt roligt måste jag säga. Nu har vi samlat en stor hög till brasan imorgon!

Skönt att kvällarna är så ljusa nu... Man blir piggare och gladare av lite ljus. (Rododendronbusken utanför trappen här är väck nu med, det ger ännu mer ljus - och insyn - mindre bra med tanke på att grannen mittemot inte tycker så vidare om oss.)

Jag skriver bara lite uppdatering över dagen :) Hoppas att ni har haft det bra. Det har vi! Jag ska fota det jag gör, ni förstår säkert ingenting! :)

Här är den jag älskar. Till jag dör. Jag väntar på den största dagen. Du och Julia är mitt liv, och det är jag så lycklig över. Med er klarar jag allt. Och vi kan klara allt tillsammans. Tack för att du ger mig ditt liv. Tack för att jag får ge dig mitt...


vilken härlig dag!

Vi tog oss till Totte, Anna och lilla Casper för att ge oss ut på gården så att barnen fick cykla lite. Vi har bara grus här hemma, det går knappt att komma fram för Julia. Efter det begav vi oss hem till oss för att grilla gott och ha det trevligt. Sedan kom även pappa hit med sin väninna Katarina på en kopp kaffe, Det va trevligt. Han har ju inte sett hur jag har det här ute på landet ännu :) Han förstod varför jag trivdes så bra sa han... Ja. Här är det underbart... De stannade inte så länge men jag var glad att dom kom! Katarina hade med sig en jättesöt hoodtröja till Julia som hon blev så söt i :)
Glenn och Totte flyttade fram stängslet till huset medans jag och Anna gjorde upp en eld längst ner på tomten. Elda upp alla kvistar, rev ner häckar som vi eldade, krattade löv och allt sådant jox...
Nej men se, då kommer farbror polisen och knackar på.
"Man får inte elda trädgårdsavfall i Lerums kommun..." De tyckte själva att det var löjligt. Men polisanmälan kom in in på grund utav oss, utan för våran granne som eldade tidigare idag, och hon eldar nog lite mer konstiga saker än kvistar... Men vi fick elda klart de var jättetrevliga, inga problem. Men... Vad trött jag blir. Böter slapp vi i alla fall! Idag har vi fått gjort en himla massa. Anna och jag började slipa på en bänk vi ska ha ute på tomten, men vi stängde av slipmaskinen efter att polisen åkt. Vi vill ju inte skapa grannfejden här... Men det är det väl redan, haha... Våra hus var här först. Tssssssssssssss.
Tack Anna och Totte för era handtag idag, det var väl bekommet!
 


om man fick komma dit

Jag blir så butter när jag ser folk kamma hem pengar varenda lördag... Jag får väl skylla mig själv som aldrig köper trisslotter. Men vad är oddsen att få komma till studion? Eller att ens vinna mer än en ny lott över huvud taget? 0,0008 ungefär...?


Lycklig (?) miljonär... Många problem lösta!


godmorgon

Julia väckte mig för 30 minuter sedan. Så nu har hon fått frukost som är påväg ner i magen. Valparna har fått frukost och även Lillen & Tea. Jag ska också äta, lite hembakat, gott :)
Bullarna blev goda igår. Men degen kändes allt lite skum... Lite för fast liksom... Men goda blev dom.
Glenn har visst gått och blivit sjuk... Stackarn. Hoppas det är en morgonförkylning bara.


Jag har världens finaste Glenn...


vaniljbullar ska snart in u ugnen för gräddning

Snart ska vaniljbullarna in i ugnen för att gräddas, det ska bli mumsigt med en bulle och lite mjölk sedan. Det var ett tag sedan jag bakade det nu... Gott :)
Pratade en bra stund med min farmor innan, det var trevligt. Man bör höra av sig oftare än man gör till sina mor och farföräldrar. Ta vara på dom så länge man kan... Farmor och farfar bor ju en bit bort, så man träffar dom inte så ofta heller. Mormor och jag pratar ju varje vecka till exempel. Och ses gör vi nog en gång i veckan också. Det uppskattar vi båda två. Och att de dessutom har barnbarnsbarn. Det är inte alla som får uppleva det heller.

Jag har huvudvärk, får hoppas att den släpper snart... Idag beror det i alla fall inte på koffeinabstinens som det gjorde igår och i förrgår. Angelica hade kaffet klart när jag och Julia kom hem till henne igår. Slurpade i mig som aldrig förr! :) Sedan gick vi ut i solen och köpte glass och tog en sväng till lekplatsen där hon bor.





klädkyrkan :)


packar upp

Det var på tiden, men jag har inte tagit mig för att göra det. Nästan alla mina kläder ligger nerpackade i flyttkartonger i barummet. Vi ska hämta hit en byrå i veckan som allt ska ner i, men jag orkar inte vänta på det. För tillfället bor mina kläder i ett vitrinskåp som senare ska kastas. Glenn tycker att skåpet ser ut som en kyrka!
Skriver mera sedan. Härlig uppackarmusik som detta ska man ha:


sov gott

Ligger bredvid världens finaste glenn som sover. Det ska jag också göra nu. Ville bara säga god natt. Tack för en fin dag nelis<3 kommer bilder imorgon. natti Natti!

idag blir det solsken och en glenn som jobbar över

Guuuud vad tråkigt, gud vad trött jag blir. När det är sol och gott ute så måste Glenn jobba över... Så jävla typiskt. Det är klart att han ska göra det när solen väl skiner. Självklart.
Mitt humör är ju inte helt okej när vi inte har något kaffe hemma. Glömde handla det när jag var inne i affären igår så idag blev det inget morgonkaffe heller. Precis som igår. När klockan närmade sig 14,15tiden fick jag sådan huvudvärk och den höll i sig fram till kvällen, Panodil hjälper ju inte heller... Idag kommer jag råka ut för samma huvudvärk såklart, jag har ju inget kaffe idag heller!!!



Igår kom i alla fall Madickenfilmerna + Barna i Bullerbynfilmen. Så Julia och jag blev glada. Hon tittar färdigt på Madicken 1 inne på sitt rum nu, det blev inte tid till att se färdigt igår. Kul att hon gillar den, jag älskade Madicken när jag var liten. Hon har inte sett henne förrän nu! Bara hört på sagocd.
Gick in till henne nu för att sätta på film nummer 2.
"Jag ska aldrig pilla in en ärta i näsan! Det ska ingen göra! Jag har precis aldrig aldrig gjort det!"
Haha... Vilken tur, då vet jag att jag inte behöver oroa mig för det...




nelis är söt...

Pratade med Glenns syster imorse, vi kom in på ämnet choklad och jag berättade att jag smakade nya Marabou Maränger/Nöt som var så himla god!
Nu fick jag ett sms där det står:
"Åh min kärlek! Snart får du ett SMS med en liten present att hämta ut på valfri Pressbyrå. Hälsningar Angelica" Sedan kommer detta:

"Kod ** ** ** **
Marabou Maräng & Nöt
Giltig tom 110731
Värde upp till 14 kr
Visa SMS i Pressbyrån eller använd länk"

Hur gullig är inte hon då? Alldeles för gullig ibland måste jag säga. Puss till Nelis!


kräks

Jag har i min dröm om jag vet inte vad hört någonting som kan liknas vid en julia som gnäller och gnyr. Ropar till slut på mig och jag vaknar.skruttrumpan hade kräkts:( klockan var då 23.30 och det kändes hur konstigt som helst för jag trodde att den snare närmade sig 3,4 tiden. Jag och glenn lade oss i sängen och hade det gott och vid 21 ville två trötta sova och gjorde därför det. Men nu får jag ju somna igen. nybäddat I julias säng. Kuddar, örngott och lakan i maskinen med klorin. Hon har garanterat mig att hon mår bra! Förutom att hon tycker att det stinker, haha. Nej gud jag ska upp 4.30 med glenn. Måste sova. Trött. Ser suddigt på telefonen också. Nej. God natt!

om du var vaken...

Jag har träffat den människan som gör mig fullständig och jag hade inte kunnat vara mer lycklig. Att jag har ett helt liv som väntar tillsammans med honom ger mig fjärilar i magen.
 Om du bara kunde förstå hur djupt
jag älskar dig


tea skrämde mormor

Sitter med mormor i soffan. Tea ylade ute i hundgården för att hon ville ha lite tid ifrån valparna. Mormor är LIVRÄDD för hundar. Tea springer i full fart in i huset, upp i soffan och rakt upp i ansiktet på mormor och slickar henne i ansiktet. Oh guuuud. Mormor satt och skakade och jag kommer in. Nu har mormor lugnat ner sig och Tea också. Hon ligger i sängen och vilar nu efter maten. Världens bästa och mest goa hund, men är man rädd, så är man ju... Som sagt. Mormor var rädd för Ninja.
Bakar en sats bröd, snart har degen jäst så ska jag rulla lite frallor som mormor kan få med sig hem. Glenn hämtar Julia på dagis sedan! Här kommer lite foton på en blöt Julia imorse...




trots

En tjurig Julia sitter och vägrar äta sin frukost, bara för att jag säger att hon ska göra det såklart... Det hjälpte inte heller att jag sa, äter du inte upp på direkten blir det ingenting utav den överraskningen jag har till dig när du kommer hem från dagis!
"Jag vill ändå inte ha någon överraskning..." säger hon då?! Ne, he...
Haha, jag orkar inte... Madickenfilmerna + Barna i Bullerbynfilmen har nämligen kommit till posten så idag har jag dom i brevlådan, antar jag i alla fall. Jag måste vara konsekvent, nu får hon dom inte heller, för jag kan inte ge henne en konsekvens utan att låta det ske, jag är expert på att ge efter. Det hjälper inte någon i slutändan. Glenn är mycket bättre på det där med att vara konsekvent. Ge lite utav det till mig!
Han är på jobbet nu och har en hel dag framför sig. Jag och Julia ska åka in till stan för att lämna henne på dagis, sedan möter jag mormor som ska följa med hit hem. Vad härligt att hon kommer ut och hälsar på. Hon har beställt Köttfärssås och spaghetti till middag :)
Alla hundar får vara ute i hundgården när vi kommer, annars dör hon nog i hjärtattack! Hon är livrädd för hundar, till och med min Ninja var hon rädd för. Hur kan man egentligen vara rädd för den här söta prutten?

Älskade Saknade Ninja



Ika i rutan?



var det bara jag som både skrämdes och facinerades utav ika i rutan när jag var liten? jag tror att de flesta gjorde det. kom bara att tänka på henne... lite halvskum sådär...


kärlek är du

Jag äskar dig glenn, vi klarar oss igenom allt. Du är min bästa vän och jag kommer att bli din frusvan.



jag vill vara svan tillsammans med dig

***************************************************


***************************************************


bäbisarna


tjenixen


Då har vi ytterligare en hund hemma nu. Lilla Ebba var vi och hämtade i Trollhättan igår... Konstig historia om varför vi fick hämta henne, den går inte riktigt ihop sig. Det enda vi vet är att hon inte hade det bra, men det har hon nu. Skönt att få komma hem till sin mamma och pappa, dessutom har hon sju syskon att busa med nu ute på tomten. Men just nu är hon och Lillen ute i hundgården med valparna. Mamma Tea behöver lite lugn och ro, så mycket som möjligt.
Nu blir det till att hitta ett nytt tryggt hem till Ebba, hon är jätteliten. Vi får fläska på henne 10 kg minst, hon ser ut som en greyhound i nuläget, jättehemskt...
På vägen hem från Trollhättan ringde Totte till Glenn. Han var påväg med Anna och Casper till oss för att koppla av ute i söndagssolen. Julia och Casper har alltid lika roligt tillsammans. Han är ungefär ett år yngre än Julia och det märker man på henne, hon är väldigt ledande och jag skrattar så åt det när jag hör hur hon "förklarar" saker för honom som han redan förstår. De är så himla goa ihop.
Totte var på fixarhumör när de kom så han och Glenn körde igång med att elda upp allt av trä som skulle rensas bort. En våreld fick vi på tomten, det var mysigt! Jag och Anna rensade på tomten med kratta och hjälpte våren lite på traven... Sedan byggde Glenn och Totte en bänk till luftvärmepumpen så att den inte stod på marken. Nu är den i höjd med trappan och det är ju till fördel sedan när snön kommer. Att man ens ska behöva tänka på snö när den precis försvunnit. Haha... Men nu är det ordnat i alla fall. Tack Totte och Anna!
Omkring 16.00 kom en tjej med sin syster och mamma för att lägga handpenning på Freja. De ska hämta henne den 21 så nu bokar vi tid för avmaskning, chipmärkning och vaccinering på henne innan de andra. För de kommer någon dag tidigare än leveransdatumet på de andra valparna. Här är Freja:


Sedan droppade deras äldsta bror in med sin tjej. Jonnie och Madde hade med sig kaffe, och tur var det för jag hade inte druckit en kopp på hela dagen!
Jag stekte på falukorv och kokade makaroner, sedan satt vi och hade det gott i solen fram till kvällen. Gårdagen var väldigt trevlig...

(Bilderna är tagna tidigare i veckan.)






Här kommer ett foto på Tea, Lillen och Ebba från igår:



Jag hittar inte laddaren till systemkameran så det blir inga roliga kort när man använder telefonen. Någorlunda kan de bli när man fotograferar utomhus men det är ju inte riktigt samma kvalité om man säger så...
Detta är taget inomhus:



(Det är coca cola i burken...)


från mobilen

Man kan bara skriva i htmlkods-läge ifrån telefonen och det går inte att lägga in bild? Skräptelefon. Men imorgon ska jag ringa till 3 och förlänga mitt abonemang och då blir det min efterlängtade iPhone Haha lite efter resten av världen men det heter ju bättre sent än aldrig! Jag och julia rockade loss till detektivbyrån en stund innan hon skulle sova. Det gillade vi! Imorgon ska vi åka till trollhättan för att hämta en utav lillen och teas valpar som hamnat fel. Hon heter ebba och är två år. Vi får väl se hur bra detta kommer gå på dagarna. När jag ska ta hand om sju valpar, lillen och tea plus en till vuxen hund som jag ej känner! Utmaning... O ja... Ne, mitt hjärta andas så tungt bredvid mig och det låter väldigt behagligt så jag ska låta john blund omfamna mig nu med. Hoppas att eran lördag varit bra. Sov gott!

lördag

Vad trött jag är... Idag åkte vi hem till mormor för Glenn skulle putsa hennes fönster fina till våren. De skiner finast av alla på gården nu kan jag lova, han är duktig på det där med fönsterputsning, och mormor blev sååå glad. Jag städade spisen och bakom den, det var välbhövligt det med.
Under tiden var Julia hos Totte och Anna och lekte med Casper. Men de åkte hem till svärmor och svärfar sedan så dit åkte vi för att äta en god middag - Spaghetti med köttfärssås... Mums.
Glenn och jag åkte hoj också, man blir ju sugen på att skaffa en, det är alldeles för härligt när det är väder som detta. Glenn vill ha en han också.

Men nu är vi hemma. På tomten har vi varit ute med Tea och valparna i några timmar. Glenn har lagat trappan! Så slipper man trilla... Men snart skaffar vi oss nog en ny. Det behövs. Det har varit en skön dag i alla fall.


hej hej

Ikväll tittade jag, Julia och Glenn på Ronja rövardotter och åt glass inne på Julias rum, det var mysigt... Men vi tittade inte färdigt på hela. Jag tycker så mycket om Astrid Lindgren!



Mattis och Ronja


bygga bo

just precis här skulle jag vilja bygga ett rött hus med vita knutar... undrar vart det är någonstans...


back in the 50's



Jag är "Lucy in the sky" jag är högt över molnen...



två härliga med henne


gårdagen

Besöket på vårdcentralen gick bra igår, bortsett från att jag har väldigt låga järnhalter så i 100 dagar ska jag få äta järntabletter, sedan ska det ha blivit stabilt säger hon!
Efter att vi varit där tog jag, Julia och mormor vagnen in till stan för att hämta ut medicin och titta i lite affärer, men med en trött och trotsig tjej gick det väl sådär. Istället satte vi oss för att ta en fika tillsammans innan vi skulle åka tillbaka hem igen. Jag åt en prinsessbakelse i form av en groda och den var vidrigt söt, usch. Kaffet var alldeles för svagt det med. Fika hemma är ju mycket bättre då vet man ju i alla fall vad man får :)

När Glenn kom hem från jobbet tog vi en sväng ut i skogen med hundarna och tösen. Vädret var hur härlig som helst bortsett från blåsten som gjorde att man blev lite kall... Lite bilder delar jag med mig av!







Vaknade av ett det var grått och väldigt tråkigt väder ute idag men nu skiner solen, precis som igår! Men det blåser inte mindre idag vill jag inte påstå... En tur ut idag med får det i alla fall bli. Lapa så mycket sol man bara kan, vädret kan man aldrig vara säker på. Vi kanske möts av en veckas ösregn efter detta?
Ska i alla fall snart gå till brevlådan och se efter ifall filmerna från barnens bokklubb har kommit. Då vill jag titta på Madicken ikväll! Bli lite sådär nostalgisk, det är gott...

En tjej från Huddinge har tingat Loke, hon ska komma och hälsa på om drygt en vecka. Hoppas att det klickar, det kändes i alla fall toppen via telefon. Men man vet aldrig... Här är lilla Loke:



Han är ju alldeles för söt...
...men här kommer min allra sötaste pluttsnuttpruttskruttsnuttis Ronja



Om tre timmar är min älskling hemma från jobbet. Mys mys mys mys mys...


det är helt sjukt vilken känsla du ger mig




Min Glenn min min min min glenn glenn glenn glenn!


nästan skinande rent...

Nu har jag blivit klar med plåtarna också! Men de fick bli lite sådär nästan skinande... Mirakelmedlet var slut och det är mina händer med nu bara för det. Men dom skiner i alla fall nästan!

Om en timma åker jag och Julia in till stan för att möta mormor, hon ska passa henne en liten stund när jag ska till vårdcentralen, sedan bär det av hem igen för att (hade jag i alla fall planerat) slipa skåpsluckorna, några åtminstonde... Det har varit lite dåligt på den fronten ett tag nu känner jag. Men det är hur slitsamt som helst! Jag får blåsor på fingrarna för att jag tar i så jävligt, vilket jag måste göra för att den skrovliga ytan ska försvinna.


god kväll

Har nyfärgat hår, nyfärgade ögonbryn och ögonfransar. Härligt... Det blev ingen tupplur innan, det blev middag istället. Köttfärssås med ris, gott :)

Lite bilder från våran eftermiddag:



Jag är sjukt trött... Om man skulle lägga sig för natten tro? Det hade varit jätteskönt.


grått väder

Dt har varit grått hela dagen! Trist verkligen. Men snart kommer mina två ljus i livet hem - Julia och Glenn.
Jag och Julia fick i princip springa till bussen i morse, men den var ju fem minuter sen - som vanligt. Svettig bev jag, och dålig kondition har jag också, hemskt dålig... Hoppas i alla fall att barnen hade det roligt i skogen idag. Jag har varit hos mormor och druckit kaffe och handlat tre nya böcker som ska läsas snart, när det blir tid över :)
Ny hårfärg blev det också, Glenn får färga det ikväll eller imorgon, beroende på hur trött han är efter jobbet.
Jag själv funderar starkt på att lägga mig ner och sova innan de kommer hem... Det skulle verkligen vara sååå himla skönt med en powernap.

Jo, jag fattar det härliga beslutet nu. Härligt... Hörs senare! Här kommer tre bilder på en utrustad tös imorse:




godmorgon!

Glenn åkte tll jobbet för en kvart sedan, jag sitter här i soffan med en kopp kaffe och ska strax ta i Tea för att ge henne och Lillen mat, efter det ska valparna få glufsa i sig som bara dom kan. Jag och Julia behöver gå här ifrån omkring 07.15 för att vara säker på att vi hinner med bussen som går 07.34. Idag är det onsdagsspindlarna vilket innebär att alla stora barnen på Katthult går på utflykt hela dagen. Meningen var att de skulle gå ut och vara i skogen denna onsdag, men jag hoppas att dom har ändrat schemat. Fast, barnen är väl lika glada trots ösregn skulle jag tro... Julia kommer att vara välutrustad i alla fall!

Nu tycker jag att våren kan komma. Den får ju visserligen lite hjälp på vägen när det regnar, då får knopparna en chans att gro fram snäppet snabbare... Men jag tror nog att den är på väg!


ligger i sängen

Vet inte hur man gör via denna skräptelefonen men ett försök! Glenn är varm bredvid mig och det är mörkt och tyst bortsett från två hjärtan som lyser ovanför våran säng som varje kväll. Inatt kommer jag nog att sova helt okej känns det som...sov gott!

tröttrötter

Julia sover, Glenn har somnat i soffan, Tea vilar i soffan, Lillen sover i sängen... Dags att dra mig ner dit jag med. Är jättetrött. Imorgon är det utflykt med dagis - onsdagsspindlarna! Matsäck ska förberedas och rediga kläder samt skor. check! En sväng hem till mormor efter det på en kopp kaffe blir trevligt...
Sov gott alla!



häng på bussen


ugnen blev verkligen som ny!

men gallret behöver göras ordentligt. tok klorinmousse på som ska få dra lite. lägga det i blöt och skura det imorgon kanske... skönt att ha det rent omkring sig. man vill ju gärna att det ska lukta bullar när man ´bakar och inte brända kåldolmar! nej vet du vad....
Glenn, Julia och lilla jag ska en dag i veckan ha heldag inne på hennes rum. Där bestämmer hon. Vi ska se film, äta middag, lite gott gott och pyssla. Det ser jag fram emot. Passar lämpligt med någon utav filmerna som jag har beställt nu då. Astrid Lindgren blir man aldrig för gammal för! Det tragiska är ju bara att det aldrig hade fått tillverkas idag av en rad många olika anledningar. Jag växte upp med Astrid, det ska skruttJulia också göra!



Så många barn som njöt, njuter och kommer att fortsätta njuta av dina underbara berättelser!
Vila i frid fina Astrid


inte kommit till ugnen än...

alldeles för seg dator som inte gärna sammarbetar med mig! ska skicka bilder på valparna till en människa, men bilderna är "för stora" så jag kan bara skicka 5 foton åt gången! det är ju fan typ 40 bilder som ska skickas! långsamt går det också! gud vad trött jag blir! men han blir glad när han får se de här söta liven


gokväll!


somnade i bilen påväg till kalaset

min älskling glenn!



Nu är vi hemma och trötta efter kalaset. Petra hade gjort en väldigt god tårta och det blev en del kaffe, mums... Jag håller på att göra rent ugnen med någon form av mirakelmedel som jag fick av Petra. Man måste använda handskar för det är frätande. Gno in hela ugnen och galler med detta och sedan låta verka i 2 timmar eller om man vill till efter natten. Den ska bli som ny! Jag sitter med handskarna på mig redan, klar att skura ugnen! Det luktade inget vidare kan jag ju säga i alla fall... Jag föredrar ju AJAX allrengöring Citron, ja, det gör jag.
Nu är det dags för att skura! Ha det gott gott gott.


du min vän i livet

jag får nog hålla allt tillbaks
det finns ingenting som räcker
hjärtat kom aldrig till tals
i ett block som bara läcker

men ändå
du, min vän i livet
se hur kvällen brinner opp
en enda sak är givet
vi är två hjärtan
i samma kropp

om jag tappar allt igen
det är möjligt att det händer
det kan vara svårt att hitta hem
från alla hav och alla länder

men ändå
du, min vän i livet
se hur sommaren blir höst
en enda sak är givet
du bär min luft
i ditt bröst



RONJA


grattis svärmor petra 5/4-11

Grattis svärmor på din födelsedag. Ses i eftermiddag! :)


Mor och son

Total telefonmorgon/förmiddag. Jag är snart klar....

-Trygg Hansa, avklarat
-Länsförsäkringar x3, avklarat
-Skatteverket, avklarat
-Bostadsbolaget
-Förskolekontoret

Trött jag blir, jag gillar inte att prata i telefon! Tråk tråk tråk...
Julia klär på Lillen kläder, han blir jättefin och jättenöjd, hihi... Tea ligger och fiser. Ska snart ta mig ut en sväng med puppisarna på den blöta tomten tänkte jag. Ska bara slänga på en kopp slät kaffe först!


beställt film



Nu har jag avbeställt huvudboken från barnens bokklubb denna månaden. Beställde istället 2 Madickenfilmer + Barna i Bullerbyn och en annan söt bok... Julia vet ingenting men hon kommer bli så glad över Madicken!


frostar av

Varvat med brödbak så var det dags att frosta av frysen tyckte jag... Avfrostad frys ska fyllas med nybakat bröd - PERFEKT!



Från det övre till det undre var det tänkt!


hiskeligt!

hahahaha jag sökte på google och fann ett gäng fruktansvärt hemska tatueringar, stackars människor som bär dom! (i alla fall de som var menat att bli vackra men som blev groteska, hjälp!)









herregud........


godmorgon

Strax har degen jäst frärdigt och då är det dags att rulla bröd! Ska bli gott med nybakat och en kopp te till frukost, det behövs när vädret är som det är...
Igår var det en tjej här med sin mamma och tittade på en valp. Men det klickade inte riktigt... Tjejen som skulle ha hunden var helt tafatt och sa knappt ett ord. Då är frågan hur hon kan ta hand om en hund och om hon inser ansvaret och allt annat vad det innebär med att äga en hund i 10-13 år framöver. De skulle i alla fall åka hem och prata mer om detta för det hade de visst inte gjort innan de kom. Vi hoppas nog på att de ångrar sig och låter bli en hund! Lilla rottisen blir de i såfall... Som tur är inte Ronja. Men vi har en annan som är intresserad utav en tik, och om rottisen åker så finns det bara Ronja kvar av tikarna. NEJ! Gud jag vill inte sälja henne...


(Ronja i mitten)

Jag har varit hemma med Julia i två veckor, hon har inte varit på dagis en enda dag. Det har varit mysigt men hon behöver träffa kamrater också. Anledningen till att hon är hemma med mig är att kostnaderna att ta sig till och från dagis + dagiskostnad är 5000+/månad på grund av avståndet. Men till hösten har hon fått plats på ett dagis här i Gråbo! Men vi kom överens om att vi har henne på dagis tisdagar och onsdagar fram till dess. Jag lämnar henne 9.00 och Glenn hämtar henne efter jobbet 16.30. Det blir bra tror jag...! Jag försker ju lite smått med ABC som hon själv har tjatat om och det tycker jag är roligt men när vi sitter och håller på säger hon "Mamma, du tjatar ju!" Haha... Man får väl ta en bokstav/vecka kanske ;) Hon är ju trots allt inte mer än 3½ ännu... Men jag läste rinnande när jag var 5, det kan ju inte vara omöjligt. Hon älskar ju när jag läser för henne och hon vill gärna veta vart i texten jag är när jag läser. Det är bra, jättebra faktiskt!

 

Då kanske jag äntligen kan få färdigslipat skåpsluckorna som bara står och väntar på att få bli rödmålade!


(På ett ungefär kommer det att se ut som på bilden. Dessutom är vårat golv svart-vitrutigt!)

Det stramar bakom mitt öra och jag har svårt att smörja i tatueringen utan att gegga in hela håret med helosan-salva! Men jag är så himla nöjd :) Undrar vad det blir för något nästa gång... Hela jag vill vara full med konst, men det får vi väl se hur det blir met! Nu ska jag rulla bröd! Hörs senare!


Love you


min söta fjäder!

jag blev helnöjd med min söta lilla fjäder!
skriver mer imorgon, nu ska vi gå och lägga oss!


kom hem

Sitter ensam i soffan. Julia fick gå in på sitt rum och stänga dörren för hon gjorde mig jättearg. Gud, ibland undrar jag hur barn tänker när de gör vissa saker! Jag brukar inte bli arg på henne men det får man ju lov att bli i vissa fall, som detta. Lagar mat om en liten stund så ska jag prata med henne när hon fått tänka lite.

Vill att Glenn ska komma hem så vi kan ha fredagsmys. Först ska vi åka och handla.

- hundmat
- almondy maraboutårta
- fläskfilé
- välling till valparna

Jag längtar efter att få somna gott efter denna fredag tillsammans med min blivande man!


tatueringsdags på söndag!

 denna blir det på söndag. funderar bara på i vilka färger den ska bli... aningen mindre blir den i alla fall, det är klart.

mitt leverbröd i smyg



Helst direkt från frysen, den ska ju inte vara upptinad enligt mig. Herregud vad gott, helt sjukt egentligen. Undrar om mina plötsliga finnar kring hårfästet i pannan uppstått på grund av mitt tårtmissbruk, tro? Det tror ju jag i alla fall. Haha...


RSS 2.0