tjenixen


Då har vi ytterligare en hund hemma nu. Lilla Ebba var vi och hämtade i Trollhättan igår... Konstig historia om varför vi fick hämta henne, den går inte riktigt ihop sig. Det enda vi vet är att hon inte hade det bra, men det har hon nu. Skönt att få komma hem till sin mamma och pappa, dessutom har hon sju syskon att busa med nu ute på tomten. Men just nu är hon och Lillen ute i hundgården med valparna. Mamma Tea behöver lite lugn och ro, så mycket som möjligt.
Nu blir det till att hitta ett nytt tryggt hem till Ebba, hon är jätteliten. Vi får fläska på henne 10 kg minst, hon ser ut som en greyhound i nuläget, jättehemskt...
På vägen hem från Trollhättan ringde Totte till Glenn. Han var påväg med Anna och Casper till oss för att koppla av ute i söndagssolen. Julia och Casper har alltid lika roligt tillsammans. Han är ungefär ett år yngre än Julia och det märker man på henne, hon är väldigt ledande och jag skrattar så åt det när jag hör hur hon "förklarar" saker för honom som han redan förstår. De är så himla goa ihop.
Totte var på fixarhumör när de kom så han och Glenn körde igång med att elda upp allt av trä som skulle rensas bort. En våreld fick vi på tomten, det var mysigt! Jag och Anna rensade på tomten med kratta och hjälpte våren lite på traven... Sedan byggde Glenn och Totte en bänk till luftvärmepumpen så att den inte stod på marken. Nu är den i höjd med trappan och det är ju till fördel sedan när snön kommer. Att man ens ska behöva tänka på snö när den precis försvunnit. Haha... Men nu är det ordnat i alla fall. Tack Totte och Anna!
Omkring 16.00 kom en tjej med sin syster och mamma för att lägga handpenning på Freja. De ska hämta henne den 21 så nu bokar vi tid för avmaskning, chipmärkning och vaccinering på henne innan de andra. För de kommer någon dag tidigare än leveransdatumet på de andra valparna. Här är Freja:


Sedan droppade deras äldsta bror in med sin tjej. Jonnie och Madde hade med sig kaffe, och tur var det för jag hade inte druckit en kopp på hela dagen!
Jag stekte på falukorv och kokade makaroner, sedan satt vi och hade det gott i solen fram till kvällen. Gårdagen var väldigt trevlig...

(Bilderna är tagna tidigare i veckan.)






Här kommer ett foto på Tea, Lillen och Ebba från igår:



Jag hittar inte laddaren till systemkameran så det blir inga roliga kort när man använder telefonen. Någorlunda kan de bli när man fotograferar utomhus men det är ju inte riktigt samma kvalité om man säger så...
Detta är taget inomhus:



(Det är coca cola i burken...)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0